Sport-gerelateerde klachten

Sport en lichaamsbeweging is over het algemeen gezond om te doen, maar soms niet geheel zonder risico. Het is mogelijk dat lichamelijke klachten ontstaan door sport en beweging. Dit kan ontstaan in zowel acute als niet-acute situaties. Een voorbeeld van het ontstaan in een acute situatie is een plotselinge enkelverzwikking tijdens voetbal, terwijl een niet-acute situatie bijvoorbeeld een overbelastingskwestie kan zijn in de loop van weken tot maanden zoals vaak bij een tenniselleboog het geval is. Ook kan het zijn dat je pijn hebt of beperkt wordt in je sport zonder dat je hier een oorzaak in hebt kunnen vinden en je zoekt hulp om hier vanaf te komen.

Bij een sportgerelateerde klacht kan de fysiotherapeut je begeleiden tijdens het herstel van de blessure of pijn om vervolgens weer op gewenst niveau te komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van recente inzichten, richtlijnen en protocollen. Naast het herstel wordt aandacht gegeven aan het onderzoeken en behandelen van oorzaken die hebben geleid tot het ontstaan van de blessure of pijn. Dit is benodigd om de kans op terugkeer van de blessure of pijn zoveel mogelijk weg te nemen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Een lage belastbaarheid van spieren of aanhechtingen.
  • Een verminderde co√∂rdinatie van het bewegen.
  • Werken aan de mobiliteit/lenigheid van gewrichten.
  • Een technische uitvoering die wat aangescherpt mag worden.
  • Werken aan je zelf-inzicht in je fysieke belastbaarheid.
  • Een weekindeling die anders zou kunnen voor een beter herstel na trainingen.

Een ieder sport en beweegt op zijn of haar eigen niveau waarmee rekening gehouden dient te worden. Van de revalidatie na een enkelverzwikking van een jongvolwassen hockeyer, tot iemand van hogere leeftijd die pijn in de schouder ervaart tijdens baantjes trekken in het zwembad. De fysiotherapeut houdt rekening met jou als persoon met jouw doelen en wensen.

Robin behandeld sport-gerelateerde klachten. Je kunt Robin op verschillende manieren bereiken. Je kunt bellen op 071-5761757 (zonodig even inspreken), mailen of klik vul het contact formulier in. Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen.